PKK/HDP savunmasını AYM'ye sundu

PKK'nın siyasi uzantısı HDP kapatma davasında ek savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sundu. HDP heyeti yüksek mahkemeye 228 sayfalık yazılı bir savunma verdi.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP kapatma davasında ek savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sundu. HDP heyeti yüksek mahkemeye 228 sayfalık yazılı bir savunma verdi. Savunmada, iddianamenin, siyasi bir belge olduğu, hukuka aykırı yazıldığı iddia edildi.

HDP ek savunmasını sundu, gözler kapatma davasında sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatma davasında süreç Anayasa Mahkemesi'nde işliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin hazırladığı iddianamede HDP'lilerin PKK ile bağını gözler önüne sermiş, 451 isim hakkında siyasi yasak talep etti.

Başsavcının, "bölücü eylemlerin odağında olma'' ve '' terör propagandası'' gerekçesiyle hazırladığı davaya ilişkin 19 Nisan'da yeni gelişme yaşandı. HDP'li heyet, esasa ilişkin ek savunmasını verdi.

228 sayfalık savunmada iddianamenin, siyasi bir belge olduğu iddia edildi. Ayrıca iddianamede kadın özgürlük mücadelesinin de hedef haline getirildiği öne sürüldü.

Peki, HDP'nin savunmasını vermesinin ardından bundan sonra AYM'de süreç nasıl işleyecek? Yüksek Mahkeme üyeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve HDP'den gelen savunmaları incelenecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Bekir Şahin sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

Bu sürecin ardından, Anayasa Mahkemesi raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.
Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, toplantı için gün belirleyecek. Arslan'ın belirleyeceği tarihte 15 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi üyeleri kapatma davası hakkında nihai kararını verecek.

# pkk # terörist # açıklama # hdp # terör # yargıtay # anayasa mahkemesi # savunma # AYM