Soylu'dan kökünü kurutma operasyonuna ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli ve Sakarya'da düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 269 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Soylu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında Kocaeli ve Sakarya'daki "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda Kocaeli'de 93, Sakarya'da 176 kişinin gözaltına alındığını belirterek, bu operasyonların amacının uyuşturucu satış mekanizmalarını tamamen çökertmek olduğunu söyledi.

Avrupa'nın uyuşturucuyla mücadelede pes etmiş durumda olduğunu aktaran Soylu, "Hemen hemen bütün ülkelerde uyuşturucu kullanımı serbest bırakılmıştır. Narkoshoplar açılmaktadır, şırıngalar dağıtılmaktadır. Kendilerince kontrollü bir mekanizma uygulayarak esas itibarıyla uyuşturucu arzının sürekli olarak artmasına sebebiyet teşkil etmektedir. Sadece Belçika limanına geçen yıl gelen uyuşturucu, kokain miktarı bir yakalamada 70 tondur." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadele konusundaki çalışmalarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek polis teşkilatımız gerek jandarma teşkilatımız gerek valilerimiz gerek kaymakamlarımız gerek gümrük muhafaza gerek sınırdaki Mehmetçiklerimiz; Türkiye uyuşturucuyla mücadeleyi topyekun ortaya koymaktadır. Avrupa'nın teslimiyeti gibi bir teslimiyet de Türkiye sağlamamaktadır."

Kaynak: Anadolu Ajansı

# soylu # uyuşturucu operasyonu # sakarya # kocaeli