Konya dönüşüm projeleri ile öne çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Önemli dönüşüm projeleriyle ve yerel yönetim çalışmaları ile öne çıkan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 2023 için de şehre önemli hizmetlerde bulunacaklarının altını çizdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2022 yılında Konya genelinde hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Çalışmalar kapsamında Konya’nın tarihi dokusunu koruyarak modern bir bakış açısının getirileceği Dar-ül Mülk Projesinin detaylarından da bahseden Altay 7 buçuk milyar yatırım bedelli Dar-ül Mülk projesiyle Selçuklu başşehrini yeniden ihya edecek ve medeniyet mirasımıza eşsiz bir değer katacağız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Toplantıda ayrıca Türkiye’nin en büyük ahşap kamu yatırımı olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nde gelinen son durumu da basın mensuplarıyla paylaştı.

Altay, yaptıkları çalışmalarla 10 bin yıla yakın bir geçmişe dayanan Çatalhöyük’ün tanınırlığını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

# konya büyükşehir belediyesi # uğur ibrahim altay