PKK'nın Cezaevi Yapılanması Çökertildi! Gözaltına Alınanlar Arasında HDP İl Başkanı da Var

Kocaeli merkezli başlatılan ve PKK'nın cezaevi yapılanmasını hedef alan operasyonda HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo ve milletvekili adayları da gözaltına alındı. 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 5 şüphelinin arama çalışmaları sürüyor.

PKK'nın Cezaevi Yapılanması Çökertildi! Gözaltına Alınanlar Arasında HDP İl Başkanı da Var

PKK'nın Ankara'da düzenlediği saldırı sonrası Türkiye, terörü hem yurt içinde hem de yurt dışında vurmaya devam ediyor. Kocaeli merkezli başlatılan PKK operasyonunda, 30 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kocaeli HDP İl Başkanı Aynur Santo ve milletvekili adaylarının da bulunduğu öğrenildi.

Kocaeli Merkezli Operasyonda 30 Şüpheli Gözaltına Alındı

Kocaeli merkezli 10 ilde terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, PKK/KCK'nın "cezaevi yapılanması" içerisinde eylem ve faaliyette bulunduğu, bu yapılanmaya finans temin ettiği tespit edilen 35 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Kocaeli merkezli, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 30 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına Alınanlar Arasında HDP İl Başkanı da Var

Aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. 5 firari şüphelinin yakalamasına yönelik çalışmalar sürüyor. Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo ve milletvekili adaylarının da bulunduğu öğrenildi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Kocaeli # hdp # kocaeli