Rekor kırıldı! Hangi şehirde hissedilen sıcaklık 72 dereceye ulaştı? İşte o şehir ve yetkililerden gelen uyarılar...

Türkiye'de bulunan sıcak havalar etkisini hissettirmeye devam ediyor. Son olarak Suriye üzerinden ülkemize giriş yapan Arabistan sıcakları Hatay'da bir rekora sebep oldu. İşte termometrelere yansıyan rakamlar...

Rekor kırıldı! Hangi şehirde hissedilen sıcaklık 72 dereceye ulaştı? İşte o şehir ve yetkililerden gelen uyarılar...
Türkiye yanıyor! Hissedilen sıcaklık 72 dereceyi buldu.

Türkiye'de bulunan sıcak havalar etkisini hissettirmeye devam ediyor. Son olarak Suriye üzerinden ülkemize giriş yapan Arabistan sıcakları Hatay'da bir rekora sebep oldu. 

Dünden itibaren artan sıcaklıklar, özellikle Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep gibi illerde hayatı olumsuz etkiliyor. Yetkililere halka dışarı çıkmamaları için uyarılarda bulunduran sıcaklıklar yaşamın akışını da bozuyor.

Hatay’ın Kumlu ilçesinde 44,6 derece ölçülen hava sıcaklığı, yüksek nem ile birlikte 72 derece olarak hissedildi. Hava Forum adlı sosyal medya hesabının iddiasına göre bu, Türkiye hissedilen sıcaklık rekoru anlamına geliyor.

Rekor kırıldı! Hangi şehirde hissedilen sıcaklık 72 dereceye ulaştı? İşte o şehir ve yetkililerden gelen uyarılar... - Resim : 1

HATAY'DA SICAKLIK 44.9 DERECEYİ AŞTI HİSSEDİLEN 72 DERECE


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'ın Kumlu ilçesinde, hava sıcaklığı 44.9 derece ölçüldü.

  • Türkiye’de sıcaklık rekoru, 20 Temmuz 2021 yılında 49,1 ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde kayıt altına alınmıştı.
# Hava durumu # rekor # sıcaklık # hatay