RTÜK'ten "Camdaki kız" uyarısı

Televizyonlardaki dizi ve programlardaki “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması” ilkesine aykırı yayınlar izleyicileri rahatsız ediyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Camdaki Kız dizi ile ilgili açıklama yaptı. RTÜK Başkanı 'Camdaki Kız' dizinin yakından takip edileceğini belirtti. Ebubekir Şahin, RTÜK’ün 'Camdaki Kız başta olmak üzere uyarılarını dikkate almayan tüm yapımları' daha yakından takip etmeye başladıklarını açıkladı.


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabında şu ifadeleri paylaştı, “Vatandaşlarımızın da yoğun tepkisini çeken Camdaki Kız dizisinin yayıncısı başta olmak üzere Üst Kurulumuzun bugüne kadarki uyarılarını dikkate almayan tüm yapımları daha yakından takip etmeye başladık.”

6112 sayılı TRÜK Kanun'un 8’inci maddesine göre televizyondaki yayınlar, “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması” ilkesine aykırı olamaz. Kanuna aykırı yayın yapan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, ihlalin ağırlığı ve yayının ortamı ve alanı göz önünde bulundurularak, ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde ikisinden beşine kadar idarî para cezası veriliyor.

# rtük # Camdaki Kız