Yüksekova'da halk eğitim merkezi köylünün yanında

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kuaförlük kursunun 8 usta öğreticisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında köyleri gezdi. usta öğreticiler, yaşlı, engelli ve soğuk kış günlerinde evlerinden çıkamayan kişilerin saçlarını kesip, sakal bakımlarını yaptı.

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kuaförlük kurslarında usta öğreticilik yapan 8 erkek kuaför, köyleri gezerek yaşlı ve engellilerin saç kesimlerini yaptı.

Saç kesimleri yapılan kişiler, verilen hizmetten memnun olduklarını belirtirken, Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü Akdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü çalışmaları kapsamında mutlu bireyler için etkinliğin yapıldığını söyledi.

Usta öğreticiler, özellikle merkeze gelme imkanı olmayan ve hayvancılıkla uğraşan engelli ve yaşlı bireylerin saç bakımlarını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Köy sakinlerinden Sami Şen , İlk defa böyle bir hizmetle karşılaşıyoruz. Köyümüz İran sınırında hayvancılıkla uğraştığımız için acil bir durum olmadıkça ayrılamıyoruz” dedi ve memnuniyetini dile getirdi.

# Yüksekova # Halk Eğitimi Merkezi