Türkmen Toyu Alevi önderlerini bir araya getirdi

Türkmen Toyu İstanbul Maltepe'de ülkenin birliği ve beraberliğinden yana olan Alevi önderlerini bir araya getirdi. Konferansta “Asimilasyon, siyasallaşma ve Alisizlik.” konulu konuşmalar yapıldı.

Türkmen Toyu İstanbul Maltepe'de ülkenin birliği ve beraberliğinden yana olan Alevi önderlerini bir araya getirdi. Konferansta emperyalizmin Alevilere dayattığı Alisiz Alevilik söyleminin tarihsel kökenine inildi. Siyasilerin bölücü ve sözde Alevi kurultaylarına verdiği desteklere de tepki gösterildi.

Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü savunan Alevi önderleri aynı çatı altında buluştu.

Türkmen Toyu, milli birlik ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Etkinlik Alanı'nda geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledi.

Türkmen Toyu İstanbul Maltepe'de ülkenin birliği ve beraberliğinden yana olan Alevi önderlerini bir araya getirdi.

Konferansta Serçeşme Vakfı Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, Gazeteci Ali Rıza Özkan ve Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli Dergâhı, Serçeşme Vakfı ve Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Hüseyin Hürrem Ulusoy konuşma yaptı.

Ali'siz Aleviliğe karşı uyarıların yapıldığı konferansta Siyasilerin bölücü ve sözde Alevi kurultaylarına verdiği desteklere de tepki gösterildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Alevilik # Maltepe etkinlik alanı # istanbul