Yaşlı araçların trafikteki tehlikesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı son dönemde trafikte ve parklarda hurda ve yaşlı araç sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Palandöken, hurda araç teşvik yasasının yeniden çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı son dönemde trafikte ve parklarda hurda ve yaşlı araç sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Palandöken, hurda araç teşvik yasasının yeniden çıkarılması gerektiğini vurgulayarak şunları belirtti:

- 2019’da uygulanan hurda araçlara teşvik yasası tekrar gündeme gelmeli. Vatandaşlarımız eski, çürümeye yüz tutmuş, görüntü ve çevre kirliliği oluşturan, insan sağlığını tehdit eden araçlarını teşvik ile birlikte lisanslı geri dönüşüm tesislerine bırakarak ekonomiye kazandırmalı. Bunun için vatandaşlarımıza belirli imtiyazlar sağlanmalı. Araçlarını hurdaya veren kişilerin motorlu taşıtlar vergi borçları ve trafik cezaları silinmeli. Çıkarılacak yasa bir süreliğine değil sürekli olarak yürürlükte kalmalı.

Açıklamada yaşlı araçların trafik kazalarının artmasına, maddi hasarlara, akaryakıt sarfiyatının neden olduğu da belirtilerek şunlar kaydedildi:

- Ayrıca yaşlı araçların hurdaya çıkmaması Türkiye’nin yurtdışından hurda ithal etmesine de sebep oluyor. Türkiye en çok hurda ithal eden ülkelerin başında geliyor. Oysa teşviklerle beraber yaşlı araçlar hurdaya ayrılmalı ve hurda ithalatı azaltılarak döviz çıktısı önlenmeli.
# hurda # bendevi palandöken