İstiklal'deki saldırıda tüm işaretler ABD'yi gösteriyor

Tüm işaretler, İstiklal caddesinde yapılan saldırının bir PKK saldırısı olduğunu gösterse de Amerikancı muhalefet bu bağı gizlemeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu, Puldan, Babacan, Özdağ ve daha niceleri... Adeta saldırının ardındaki ABD ve PKK'yı gizlemek için yarışa girdiler.

İstiklâl Caddesi'nde Ahlam Albashir isimli teröristin düzenlediği bombalı katliam, beraberinde tartışmaları getirdi. Bombalı saldırının failinin ABD ve PKK olduğu gün gibi ortada olsa da kimileri faili gizlemeye devam ediyor. Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan, saldırının arkasındaki ABD'yi inceledi:

- Bugüne kadar Türkiye'de 47 intihar saldırısı gerçekleşti. Bunların 31'i PKK, 10'u IŞİD, 4'ü DHKP/C, 3'ü de El-Kaide'nin Türkiye yapılanmasına mensup kişiler tarafından düzenlendi. İstiklal Caddesi'ndeki gibi zaman ayarlı yada uzaktan kumandalı bombalı saldırıların ise neredeyse tamamı PKK'ya ait.
Dünyada bombalı saldırılardaki başarısıyla maruf iki devlet var: Biri ABD diğeri İsrail. MOSSAD daha çok bombalı suikastlarıyla bilinirken (telefona, avizeye, radyoya yerleştirilen mini bombalar), CIA kitlesel katliamları tercih ediyor. Dolayısıyla PKK/PYD'ye ses getirecek, kitleleri sindirecek, güvensizlik ortamı yaratacak ve darbelerin zeminini hazırlayacak eylemlerin eğitimleri veriliyor. Son saldırıyı PKK/PYD'ye yakıştıramayanlar, bu yıl içinde engellenen 200 saldırı hazırlığından hiç bahsetmiyor.
PKK/YPG gibi terör örgütleri bu katliamlardan besleniyorlar. Eylem ne kadar büyük olursa, örgüt o kadar güçlenir zannediyorlar. Çocukları kaçırıp, beyinlerini yıkayıp katliama gönderiyorlar.
Aslında ABD bile PKK/YPG'ye patlayıcı eğitimleri verdiğini saklamıyor. Suriye'nin kuzeyinde ABD'li uzmanlar tarafından teröristlere verilen el yapımı patlayıcı eğitimleri, resmi hesaplardan fotoğraflarıyla paylaşılıyor. Suriye'de sözde DEAŞ'a karşı kurulan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu  kapsamında her ay yüzlerce terörist ABD üslerinde bomba eğitimi alıyor. Buna da “Kentsel Arazi Askeri Operasyonları Eğitimi” deniliyor.
Bu eğitimler Haseke'ye bağlı Şeddadi ve Malikiyye beldesinde, Deyrezor'da, Rakka il merkezinin kuzeyinde ve Tabka’da yoğun olarak yürütülüyor. Canlı bombalar ise Amerika’nın koruması altındaki Kobani’de, “Tabura Ş. Serkan”da yetiştiriliyor.
Bunun yanında Irak'ın kuzeyi de eğitim kampları ile dolu. Gara'da teröristlere verilen bomba eğitimlerine bizzat ABD Özel Kuvvetleri katılıyor. “Apollo Akademiler Komutanlığı” denilen terör birimini belki duymuşsunuzdur: “Şehit Bahtiyar Suikast Okulu”, “Şehit Mahmut Afarof Orta Silah Okulu”, “Şehit Şiyar Ağır Silah Okulu”... Buralarda her türlü katliama uygun eğitim veriliyor.
Bu arada HDP'li vekillerin de bomba düzeneklerine oldukça aşina olduğu görülüyor. Teslim olan kimi PKK'lılar, üst düzey yöneticilerin de “PKK Ocağı” adı altında eğitim gördüğünü anlatıyor. Bu kapsamda dönem dönem Gara ve Xineri alanlarına götürülen kimi HDP'li vekiller, burada PKK yöneticileri ile birlikte bomba ve silah eğitimleri alıyor.
İtirafçıların ifadelerine göre son gidenlerden biri de HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız. HDP'li vekil Remziye Tosun’un ise Lavrion'da eğitim alarak eylem için İstanbul’a gelen Hüseyin Tanrıkulu'ndan, bir poşet içinde bomba teslim aldığı hatırlanacaktır. Yani “Meclis'in altına bomba döşeniyor” söylemi, teşbihten ibaret değil...
# İstiklal Caddesi # bombalı saldırı # YPG # amerika