Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından medya merkezinde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ""Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim, herhangi bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali'de düzenlediği basın toplantısında, tahıl koridoruyla ilgili açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"

- Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim, herhangi bir sıkıntı yok.
- Sayın Putin'le görüşmeleri yaparak gübre ve amonyak nakliyatını ele alacağız. Süreyi de 1 yıla çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız.
- Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Aşırı yükselen enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor. Bu kriz belli bölgelerin değil, tüm ülkelerin krizidir.
- Ekonomik kriz özellikle batı ülkelerinde müslümanların yanı sıra Afrika ve Asya uyruklu göçmenlere karşı nefret söylemini de artırmıştır. Salgın sürecinde 160 ülkeye tıbbi malzeme göndererek nasıl yanlarında olmuşsak bugün de barışın sağlanması için gayret gösteriyoruz.
- Tüm gücümüzle barışın, refahın ve adaletin tahsisi için çaba gösteriyor. Ukrayna'da ihtilafın ilk gününden bu yana savaşın kazanını, adil bir baırşın da kaybedeni olmayacağı görüşüyle hareket ettik.
- Şimdiye kadar yaklaşık 11 milyon ton tahılın dünya pazarına girmesini temin ettik. Bu konuda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 
- Dünya genelinde halen 1 milyar ton gıdanın çöpe gittiğini biliyoruz. 1 milyar insan açlık tehlikesiyle yaşıyor. Eşim Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi'ni uluslararası arenaya taşıdık. Bu projenin küresel sorun olan israfı da azaltacağına inanıyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# cumhurbaşkanı # recep tayyip erdoğan # tahıl koridoru # rusya # Ukrayna # G 20 Liderler Zirvesi