John Bolton Türkiye'yi hedef aldı: "Rusya ile bağını kesmezse NATO üyeliği tartışılmalı"

Türkiye ve Rusya'nın kurduğu sıcak ilişki ABD'nin gündeminde. ABD'nin eski güvenlik danışmanı John Bolton, Türk-Rus dostluğunu hedef aldı. Rusya kurulan ilişkilerin Batı için tehdit olduğunu söyledi. Bolton, Rusya ile bağlarını koparmazsa Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını önerdi.

NATO'daki Türkiye rahatsızlığı bir kez daha ortaya döküldü. ABD'nin eski güvenlik danışmanı John Bolton, Türkiye'yi NATO'dan çıkarmayı önerdi.

TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARILSIN

Bolton, İngiliz Daily Telegraph’ta NATO içindeki tehditleri yazdı. En büyük tehdit ise Bolton'a göre Türkiye...

Finlandiya ve İsveç şaşırtıcı bir karar alarak NATO’ya girmek istediler fakat Rusya’nın ticari ve askeri partnerleri ihtiyaç zamanında onları terk etmedi ve maalesef buna eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar seçilirse 2023’te NATO üyeliği tartışmalı hale gelecek Türkiye de dahil

Türkiye'nin yaptırımlara katılmadığına, Rusya ile ilişkilerini kesmediğine, aksine ilerlettiğine dikkat çekti. ABD'li diplomat, asıl meselenin Batı'nın birliği olduğunu ancak Türkiye’den başlayarak NATO bloğu içindeki kırılmalar olduğunu söyledi. NATO'daki ayrılığı Türkiye'nin başlatacağını ifade etti.

NATO bloğu içinde zayıflık olduğunu ifade eden John Bolton, Almanya ve Fransa'nın NATO yardımlarını kıstığının altını çizdi. Yeni yılın NATO'ya olan bağlılığı kanıtlamanın yılı olacağını ifade eden Balton, Batılı ülkelerin iradelerinin sınanacağını kaydetti.

# john bolton # nato # tayyip erdoğan