Pakistan Ankara Büyükelçisi: ''Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin yanındayız''

Pakistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü İstanbul'da kutlandı. Pakistan Büyükelçiliği'nin düzenlediği kültür gecesinde konuşan Pakistan Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yanında olduklarını vurguladı.

Pakistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü İstanbul'da kültür gecesi düzenlendi. Pakistan İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği'nin düzenlediği etkinlikte Türk ve Pakistanlı sanatçılar yöresel eserler seslendirdi.

Etkinlikte konuşan Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin sadece 75 yıllık değil 600 yıllık bir geçmişe dayandığını vurguladı. Cüneyd, Türkiye'nin her konuda Pakistan'ın yanında olduğunu vurgulayarak Doğu Akdeniz'de de Pakistan'ın Türkiye'nin yanında olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Cüneyd, İki ülkenin komşu olmamalarına ve 'binlerce kilometre uzakta' olmalarına rağmen zor zamanlarda birbirlerine verdikleri desteğe değindi.

Etkinlikte Türkçe, Farsça ve Arapça şarkılar seslendiren Türk şarkıcı Ersin Faikzade, Türk Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan'ın Türkiye'ye verdiği desteği de hatırlatarak iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının önemini vurguladı.

Etkinlik, Pakistanlı Kavvali sanatçılarının yöresel kıyafetleriyle geleneksel şarkılar söylemek için sahneye çıkmasıyla sona erdi. Katılımcılar, Pakistan'ın kültürel zenginliğinin önemli bir parçası olan Kavvali müziğiyle mest oldu.

# pakistan # Pakistan Büyükelçiliği # doğu akdeniz