Perinçek: "Bu seçim NATO ile Türkiye arasındadır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaptığı basın açıklamasında 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimin NATO ile Türkiye arasındaki bir seçim olacağına dikkat çeken Perinçek, Vatan Partisi'nin bu tarihsel süreçte süreçte tek seçenek olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, AK Parti yönetiminin dış politikadaki stratejisini sert şekilde eleştirdi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda konuşan Perinçek, AK Parti yönetiminin Suriye konusunda ABD'nin yanında yer alarak yanlış politika izlediğini söyledi. NATO ve ABD'den gelen tehdidin görmezden gelindiğine dikkat çekti. 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimin neden kritik olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, NATO'cu ve Atlantikçilerin karşısında Vatan Partisi'nin olduğunu söyleyerek Türkiye'nin seçeneksiz olmadığına vurgu yaptı.

Suriye ile normalleşme sürecinin olumlu ilerlediği süreçte hükümetin izlediği yanlış politikaya dikkat çekti Perinçek.

Perinçek, Türkiye'ye açıkça yönelen tehditlere karşı denge politikasının izlenmesinin hata olduğunu kaydetti. AK Parti yönetiminin ABD'den koktuğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, Suriye'nin bölünmesine hizmet eden planın çöktüğünü de vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ile birliktelik fotoğrafı veren hükümetin Altılı Masa'nın çizgisinde ilerlediğini ifade etti.

Perinçek, Türkiye'nin NATO'dan çıkacağını da kaydetti. Yurt genelinde "NATO'dan çıkalım" kampanyası başlatıldığını duyurdu.

# nato # Doğu Perinçek # ak parti