Economist yazdı: "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir"

Batı medyası bir kez daha Türkiye’yi hedef aldı. İngiliz The Economist dergisi, Türk bayrağı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini resmederek, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" başlığını attı.

Türkiye'deki seçim gündemi üzerinden manipülatif haberlere imza atan Batı medyasının son temsilcisi İngiliz The Economist dergisi oldu.

The Economist, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından skandal bir habere imza attı.

Economist yazdı: "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" - Resim : 1

 

 THE ECONOMİST: TÜRKİYE DİKTATÖRLÜĞÜN EŞİĞİNDE OLABİLİR

"Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir" başlığıyla verilen haberde, Türk bayrağı üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetinin yer aldığı bir görsel kullanıldı. Haberde, "Kusurlu bir demokrasi, tam gelişmiş bir otokrasiye dönüşebilir. Türkiye, giderek istikrarsızlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde felaketin eşiğinde" ifadeleri kullanıldı:

- Dışarıdan bakanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta 14 Mayıs'ta yapılacağını öne sürdüğü Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Hele ki, giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanının yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.
# economist # tayyip erdoğan # fahrettin altun