Perinçek'ten Tokayev'e tebrik mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kazakistan'da yeniden cumhurbaşkanı seçilen Kasım Tokayev'e tebrik mesajı gönderdi.

DOĞU PERİNÇEK'TEN TOKAYEV'E TEBRİK MESAJI

Kazakistan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 81,31'ini alan Kasım Cömert Tokayev yeniden cumhurbaşkanı oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tokayev'e tebrik mesajı gönderdi:

"Kardeş Kazakistan halkının ezici çoğunluğunun zatıalinizi Cumhurbaşkanı olarak seçmesi, Asya’nın en batısındaki kardeşiniz Türk milletini ve bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir." diyen Perinçek, mesajında şunları ifade etti:

- Son dönemde Kazakistan’da yaşanan gelişmeler dünya çapında meydana gelen köklü değişikliklerin bir yansımasıdır. Kazakistan, ABD emperyalizminin dünya çapındaki yenilgilerine bir yenisini daha eklemiştir. Darbe girişimi ve kışkırtmalara devlet ve toplum güçleri güçlü bir yanıt vermiştir. Kazakistan’ın bu cesareti ve kararlılığı sonuçlara yansımıştır. Kazakistan halkı bağımsızlığı, başı dik yaşamayı, Asya’daki dostlarıyla huzur ve barış içinde paylaşarak kalkınmayı tercih etmiştir. Bu tercih sadece ülkelerimiz arasındaki bağları kuvvetlendirmekle kalmayacak aynı zamanda, dünyanın kalpgâhı, Asya coğrafyasından yükselen yeni uygarlığı sarsılmaz hale getirecektir. Türk Devletleri başta olmak üzere Asya’nın yükselen ekonomisi, siyaseti ve kültür birikimi içerisinde ortak geleceği yaratma mücadelemizin zaferle sonuçlanacağına eminiz. Tarihten gelen soydaşlık ve gönül bağlarımızla, saygılarımızla.
# Doğu Perinçek # vatan partisi # Kasım Cömert Tokayev