Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetleri ikinci kez toplandı

Türkiye, Finlandiya ve İsveç, Daimi Ortak Mekanizma çerçevesinde ikinci kez toplandı. Toplantıda, 3 ’lü muhtıranın uygulanması için çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırıldı.

İsveç ve Finlandiya ile 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra kapsamında oluşturulan Daimi Ortak Mekanizma, ikinci toplantısını İsveç'in başkenti Stokholm'de yaptı.

Toplantıda Türk heyetine, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etti. Adalet, Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma Bakanlıkları ve Milli İstihbarat Teşkilatından temsilcileri de heyette yer aldı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Daimi Ortak Mekanizma'nın amacının üçlü mutabakattaki taahhütlerin uygulanması olduğu vurgulandı. "Finlandiya ve İsveç’in kaydettiği ilerleme memnuniyetle karşılanmıştır." denildi. Mutabakatın uygulanması için çalışmalarını süreceği belirtildi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'ye verdikleri sözleri yerine getireceklerini söylemişti. İsveç basınına konuşan Kristersson, "Bu bir Üçlü Muhtıra değil, Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'ye güvenlik konusunda söz verdiği bir anlaşmadır. Türkiye'ye verdiğimiz taahhütleri yerine getireceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

# isveç # finlandiya # nato