Türkiye ve Venezuella arasında işbirliği vurgusu

Türkiye ve Venezuela'dan iş insanları Karakas'ta buluştu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez'in açılışını yaptığı toplantıda, iki ülke arasında güçlü iş birliği mesajları öne çıktı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez ve iş insanlarının katılımıyla "Türkiye-Venezuela Ticaret Heyeti Görüşmeleri"nin açılışını yaptı.

Venezuela’nın başkenti Karakas'taki toplantıda karşılıklı iş birliği ve ittifak mesajları öne çıktı.

Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geldiği seviyeye dikkati çekti. "Alışverişimiz 1 milyar doları aşıyor, bu da ticari ilişkilerimizin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor." dedi. Rodriguez, Türkiye ile stratejik iş birliği ittifakının en üst düzeye çıkarılması ve geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Venezuela ile ticaretten turizme, tarımdan sağlığa birçok alanda iş birlikleri tesis edildiğini söyledi; "ikili ilişkilerimizin geldiği nokta oldukça mutluluk verici” dedi.

Bakan Muş, Venezuela'ya uygulanan tek taraflı yaptırımların haksız olduğunu vurguladı. "Bunu reddediyoruz, Ülkemiz yaptırımlar karşısında Venezuela'nın yanında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Venezuela # türkiye