Ankara-Şam normalleşmesinde son durum: Görüşme ne zaman?

Ankara ve Şam arasındaki normalleşme sürecinde gözler Dışişleri Bakanlarının görüşmesinde. Ulusal Kanal’ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Türkiye, Suriye ve Rusya bakanları Şubat ayında bir araya gelecek. Görüşme adresinin Moskova olması planlanıyor.

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme süreci hızlandı.

Milli Savunma Bakanlarının Moskova’daki görüşmesinin ardından artık gözler Dışişleri Bakanları ve devlet başkanlarının görüşmesine çevrildi.

Savunma Bakanları görüşmesi sonrası Dışişleri'nden adım beklenirken, Türkiye dört bir yanından kuşatılmak istenirken Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Amerika'ya gitmesi tepki toplamıştı.

Türkiye, Suriye ile işbirliği beklerken Çavuşoğlu görüşmelerde bölgede çatışma ve kaos peşinde olan ABD ile iş birliği mesajı verdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ulusal Kanal’ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Dışişleri Bakanları arasındaki görüşmenin Şubat ayında yapılması planlanıyor.

Kritik zirvede Türkiye, Suriye ve Rusya Dışişleri Bakanları olacak.

Görüşmenin adresi ise henüz netleşmedi. AK Parti hükümeti görüşmenin Türkiye’de olmasını talep ediyor. Ancak Suriye tarafı ise görüşme için Moskova’dan yana.

11 yıl sonra Ankara ve Şam arasında Dışişleri Bakanlarının yapacağı kritik zirvenin süren diyalogların ardından Moskova’da yapılması bekleniyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Reisi ile yapacağı görüşmenin de yine Şubat ayında olacağı öğrenildi. Dışişleri Bakanlarının yaptığı görüşme sonrası İran lideri ile bir araya gelmeyi planlayan Erdoğan, bölgesel gelişmeleri, ikili ilişkileri ele alacak.

Yine Suriye ile normalleşme de İran Cumhurbaşkanı ile yapılacak görüşmede masada yer alacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# suriye # rusya # Mevlüt Çavuşoğlu # iran # moskova