Türkmenistan'daki Zirve'de Erdoğan neler dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da katıldığı Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

12 Aralık Türkmenistan Tarafsızlık Günü'ne değinen Erdoğan, Azerbaycan'ın kurucu lideri merhum Haydar Aliyev'i anarak sözlerine başladı.

Avaza Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları belirtti:

- Tahıl anlaşması ve esir takasıyla birlikte diplomasiye fırsat verilmesi halinde barışa giden yolun açılabileceğini gördük.

Erdoğan, Enerji Güvenliği ve kaynak çeşitliliğinin önemine değinerek şunları kaydetti:

- Türkmen doğal gazının da batı pazarlarına nakline yönelik çalışmalara artık başlamamız gerekiyor.

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi kapsamında, Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan arasında 5 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in huzurunda, Avaza Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törende, ticaret, bilim, eğitim, kültür, gümrük, enerji ve ulaştırma alanlarındaki anlaşmalara imza atıldı. Bu kapsamda, 3 ülke arasındaki, "Ticari ve Ekonomik İşbirliğine Dair Anlaşma"ya Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Batır Atdayev imza attı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Azerbaycan # türkmenistan # erdoğan # aliyev