Bahtiyar Ersay Azerbaycan Savunma Bakanı danışmanlığına atandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan Görev Grup Komutanı Bahtiyar Ersay, Azerbaycan Savunma Bakanı Zekir Hasanov'un danışmanlığına atandı. PKK ile mücadelede önemli rol üstlenen ve Korgeneralliğe yükselen Ersay, Balyoz kumpasında tutuklandıktan sonra beraat etmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Azerbaycan ziyareti ve Azerbaycan ile Türkiye'nin "Kardeş Yumruğu" ortak tatbikatının ardından kritik bir görevlendirme yapıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan Görev Grup Komutanı Bahtiyar Ersay, Azerbaycan Savunma Bakanı Zekir Hasanov'un danışmanlığına atandı. Azerbaycan Savunma  Bakanlığının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla 2022 yılı değerlendirme toplantısında Savunma Bakanı Danışmanı Bahtiyar Ersay da söz aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanı Danışmanı Bahtiyar Ersay'ın Azerbaycan'ın Karabağ'da başlatacağı terörle mücadele operasyonlarına liderlik edeceği kaydediliyor.

Peki, Azerbaycan Savunma Bakanı Danışmanlığına getirilen Bahtiyar Ersay kimdir?

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Dr. Ahmet Şahidov, Bahtiyar Ersay'ın  özellikle dağlık koşullarda terörle mücadelede başarı elde etmiş ve PKK'nın belini kırmış bir general olduğunu belirtti.

# Azerbaycan # balyoz kumpası # pkk