Yunanistan'da Pençe-Kılıç tedirginliği:Mesaj olarak algıladı

Türkiye'nin ABD'nin kara gücü PKK'ya karşı başlattığı Pençe-Kılıç harekatı Yunanistan'da panik yarattı. Harekatı manşetlere taşıyan Yunan basını "Sıra bizde mi?" diye sordu. Yunanistan Genelkurmay Başkanı, Türkiye'yi hedef aldı, tehditler savurdu.

ABD'nin kara gücü PKK'ya darbe indiren Pençe-Kılıç Harekatı, Yunanistan'ın gündeminde.
Yunan basınında "Sıra Yunanistan'a mı gelecek?" sorusu manşetlerde. Yunan Ta Nea, harekatın Yunanistan'a bir mesaj olduğunu yazdı. Bu panik havası Yunan Genelkurmayında da hakim.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarında konuştu. Türkiye'yi hedef aldı:

- Bizi kim tehdit ederse etsin, kim gelmeye karar verirse versin, ne zaman gelmeyi seçerse seçsin, Yunanistan güçlü, özgür ve bağımsız kalacaktır. Kim ne zaman isterse gelmeye karar verebilir.

 Yunan General, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nı unuttu. Bin yıl öncesindeki kazanımları ile Türkiye'yi tehdit etmeye çalıştı:

- Gece gelme gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton muharebesi yeni bir Salamis ve yeni bir 731 ile karşı karşıya kalacağını önceden bilsin.

 Türkiye ve Libya'nın Doğu Akdeniz'deki işbirliğini, Mavi Vatan mücadelesini hedef alan Atina'da ise kriz var. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Libya'da diplomatik teammülleri hiçe sayması Atina'daki krizi gün yüzüne çıkardı. İddialara göre Dendias, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in talimatlarını dinlemiyor. Dendias Trablus'ta kendisini karşılamaya gelen Libya'lı mevkidaşı ile görüşmeyi reddetmiş, uçaktan inmemişti. Gerekçe olarak da Libya'nın Türkiye ile deniz anlaşmasını gösterdi. Dendias'ın bu tutumunun ikili arasında tartışmaya neden olduğu ileri sürüldü. Yunan dışişlerinde çözülme yaşandığı belirtiliyor.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # yunanistan