14 Mayıs seçimleri dünyada yankı buldu: İşte dünyadan seçim mesajları

Dünya'da 14 Mayıs seçimleri yankı buldu. İran ve Almanya Dışişleri Bakanlığı, sandığa katılımı işaret ederek 'demokrasi zaferi' olarak nitelendirdi. Türkiye'de yönetimi muhalefet eliyle değiştirme planlarını ilan eden Biden ise, seçimlerle ilgili "O bölgede yeterince sorun var zaten" dedi.

Türkiye'deki seçimler diğer ülkelerde de yakın olarak takip edildi. İlk tur sonrası mesajlar yayımlandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti halkının yüksek katılımı ve seçimin başarıyla gerçekleştirilmesi, komşu Müslüman ülkede demokrasinin zaferinin bir göstergesidir." dedi.

Batı seçimleri, dikkatle izledi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse açıklamasında, sandığa katılıma dikkat çekerek "Türk vatandaşlarının bu demokratik standartlara çok değer verdiğini ve bunu kullandığını göstermiştir." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'dan gelen açıklama dikkat çekiciydi. Türkiye'de muhalefet eliyle seçimlere müdahale planlarını önceden ilan eden ABD başkanı, umduğunu bulamayınca , " "Ne olursa olsun. Dünyanın o bölgesinde bu olmasa bile yeterince sorun var zaten." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# seçim 2023 # joe biden # abd # iran