Dünya Bankası açıkladı: Afganistan yönetimi, enflasyonu düşürdü

Afganistan yönetimi, ülkesinde ekonomik iyileşme sağladı, enflasyon yüzde 18'lik zirveden 9'a düşürdü. Bu durum Dünya Bankası raporlarına da yansıdı. Banka yayımladığı son raporda, mevcut ekonomik durumu "olumlu" olarak değerlendirdi.

Ülkesini ABD işgalinden kurtaran Afganistan yönetimi, ekonomik iyileşme sağladı, enflasyonu düşürdü.

Veriler Dünya Bankası'nın raporlarında da kaydedildi. Dünya Bankası yayımladığı son raporunda, mevcut ekonomik durumu "olumlu" olarak değerlendirdi.

Enflasyonun yüzde 18'lik zirveden yüzde 9'a kadar düşürüldüğüne dikkat çekildi. Para birimi olan Afgani'nin de diğer para birimleri karşısında değerini koruduğu kaydedildi. "Yolsuzlukla etkili mücadele ederek daha önceki yıllara göre yüzde 90'lık bir artış ile 1,7 milyar dolarlık ihracat yaptı." denildi

Memur maaşlarının zamanında verildiği ve vergilerin düzenli olarak tahsil edildiği belirtildi.

Dünya Bankası'nın yayımladığı raporun ardından Afganistan İslam Emirliği de raporu değerlendiren yazılı bir açıklamada bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdulğani Birader'in ofisinden yapılan açıklamada, "Dünya Bankası'nın Afganistan'ın ekonomik durumu hakkında yakın zamanda yayımladığı raporun tüm olumlu ve olgusal noktalarını memnuniyetle karşılıyor ve bunu Afganistan'ın gerçek ekonomik kalkınmasının ve hareketliliğinin açık bir göstergesi olarak görüyoruz." denildi.

"

# Afganistan