Afganistan'da kadın esnafa teşvik: Kadınlar Çarşısı faaliyete başladı

Afganistan yönetimi kadın esnafa yönelik teşvik çalışması başlattı. Ülkenin batısındaki Herat vilayetinde tüm satıcıların kadınlardan oluştuğu "Kadınlar Çarşısı" faaliyete başladı.

Afganistan yönetimi kadınlara yönelik yeni bir teşvik çalışmasını hizmete soktu.

Ülkenin batısındaki Herat vilayetinde tüm esnafın kadın olduğu "Kadınlar Çarşısı" yeniden kapılarını müşterilerine açtı.

Şehrin tüm noktasında ve her bölgesinde kadınların kolaylıkla alışverişlerini yapmaları için kadınlara özel çarşılar açmak istiyoruz.

Afganistan Batı Bölgesi Kadın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nergis Haşimi, kadınların çarşıda rahatça alışveriş yaptığına dikkat çekti:

- Tüm kadınların çalışabilmesi ve ticaret yapması adına bir planlama hazırlamak istedik. Ticaret açısından kadınlar için bir kısıtlama bulunmuyor.

Nergis Haşimi, gelecek hafta, yine kadın esnafa özgü 45 dükkandan oluşan bir başka çarşının açılışını yapacaklarını da kaydetti.

- Şehrin tüm noktasında ve her bölgesinde kadınların kolaylıkla alışverişlerini yapmaları için kadınlara özel çarşılar açmak istiyoruz.

 Haşimi, "Bir gün Afgan kadınlarının dünyada en iyi tüccar ve girişimci listesinde olduğunu görmek, hedeflerimizden biri." vurgusu yaptı.

# Afganistan # herat # çarşı # taliban