İngiltere'nin kirli planı ifşa oldu: Gizli sabotaj grupları

Rusya'nın ABD kuşatmasına karşı başlattığı operasyonda belirlenen hedefler tek tek imha edilirken İngiliz istihbaratının Ukrayna’da "partizan" adlı gizli sabotaj grupları oluşturduğu ortaya çıktı. Plana göre oluşturulan gruplar ilk olarak Polonya sınırına yakın bir askeri üs içerisinde eğitim alıyor

İNGİLTERE'NİN KİRLİ PLANI İFŞA OLDU

İngiliz istihbaratının Ukrayna’da oluşturduğu gizli sabotaj grupları ifşa oldu.

Rusya'nın başlattığı operasyon devam ederken İngiliz istihbaratının Ukrayna’da "partizan" adlı gizli sabotaj grupları oluşturduğu ortaya çıktı.

İngiltere'nin kirli planı ifşa oldu: Gizli sabotaj grupları - Resim : 1

 

 

"KERÇ KÖPRÜSÜ PLANLI PATLATILDI"

The Grayzone analiz sitesinin bulduğu belgelere göre İngiltere, Rusya’ya karşı altyapı ve köprülere terör saldırıları düzenleyecek Ukraynalı grupları bir araya getirip donattı.

Grubun Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü’ndeki patlama ile de ilgisi olduğu belirtildi. Analiz sitesinin yayınladığı belgelerde Kerç Köprüsü’ne saldırı şemaları açık bir şekilde görülüyor.

Planın İngiliz istihbarat ajanı ve aynı zamanda NATO’ya danışmanlık yapan Chris Donnelly’nin talebiyle hazırlandığı öne sürüldü.

Terör grupları, “Deniz Baskın Operasyonlarına Destek” olarak tanımlanıyor. Bu grupların, Rusya’nın Kiev’i ablukaya alma yeteneğini “azaltmayı”, Moskova’nın “savaş kabiliyetini aşındırmayı” ve Kırım’daki Rus kara ve deniz kuvvetlerini “deniz ve karadan” kuşatmayı hedeflediği belirtiliyor.

NATO Danışmanı İngiliz Donnelly, ABD’nin BM Temsilcisinin müzakere çağrısı yapması üzerine “Bu tutum Ukrayna’da kıyamete yol açabilir.” diyerek endişesini belli ediyor. Böylece terör eylemleri ile Kiev ve Moskova arasında müzakere yolunu boşa çıkarma amaçlandığı görülüyor.

Yine eski bir İngiliz askeri olan Hugh Ward’ın Donnelly’e yazdığı e-postada belirgin bir şekilde büyük bir köprünün yok edilmesi planından bahsedildi.

İngiltere'nin kirli planı ifşa oldu: Gizli sabotaj grupları - Resim : 2

Belgelerde, sabotaj gruplarına ödenen paraların çizelgesi de yer aldı. Gruplara toplamda 33,050.00 avro ödendiği kaydedildi.

"YUNANİSTAN VE POLONYA’DA DA YENİ EĞİTİM ÜSLERİ OLUŞTURULDU"

Sızan belgelerde ortaya çıkan bilgilere göre oluşturulan “partizan grubunun” 40 kişilik olduğu, 6 ay boyunca hafta en az 4 gün “ateş açma, eylem hazırlama ve uygulama, hayatta kalma” gibi eğitimleri aldığı belirtiliyor. Plan genişledikçe grubun Yunanistan ve Polonya’da da açıklanmayan bölgelerde eğitim gördükleri ifşa edildi.

# rusya # Ukrayna # ingiltere # sabotaj