İran ve Suriye'den nifak girişimlerine yanıt: "Aynı siperdeyiz"

Tahran ile Şam güven tazeledi. Son zamanlarda sık sık İran Suriye ilişkilerine nifak sokulmak istenirken, Başkent Tahran'da İran Dışişleri Bakanı, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısını ağırladı. İki ülke, birlik içinde kararlı duruşlarına devam edeceklerini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Tahran’da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Soussan'ı ağırladı.

Görüşmede, Suriye ve bölgedeki duruma ilişkin gelişmeler konuşuldu. Bölgede güvenlik ve barışın sağlanması için iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin önemi vurgulanırken, Ekonomik alandaki ilişkilerin güçlendirilmesi için yeni ihtiyaçlar değerlendirildi.

" AYNI SİPERDEYİZ "


İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, bölgede güvenlik ve barışın sağlanması için iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin önemine işaret etti:

- Ekonomik alandaki ilişkilerin güçlendirilmesi için yeni ihtiyaçları değerlendiriyoruz. Batı’nın bölgedeki planları ve dış müdahale girişimleri karşısında aynı siperde duruyoruz. İki dost ülkenin arasındaki iletişim ve koordinasyon, ortak hedeflere hizmet ediyor.

 " İRAN'A MİNNETTARIZ "

İki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinliğine değinen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Soussan, güven vurgusu yaptı:

- İki ülkenin karşı karşıya olduğu abluka ve haksız yaptırımlar da dâhil olmak üzere karşılaştığımız zorluklar, büyük. İran’ın sağladığı desteğe minnettarız. Batı’nın Tahran’a karşı uyguladığı kampanya karşısında Tahran’ın yanındayız.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Soussan daha sonra İran Dışişleri Bakanı Özel Siyasi İşlerden Sorumlu Kıdemli Danışmanı Ali Asgar Khaji ile görüştü. Kıdemli Danışman Ali Asgar, Suriye'nin yeniden inşası için desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# suriye # iran