Suriye'deki ABD üssüne SİHA Atağı! Doğal Gaz Hattında Patlama Meydana Geldi

İsrail, saldırılarına devam ederken, Tel Aviv'in en büyük destekçisi ABD’nin, Suriye ve Irak’taki üsleri vuruldu. Pentagon, Irak ve Suriye'deki İHA saldırılarında da artış gözlendiğini açıkladı.

Suriye'deki ABD üssüne SİHA Atağı! Doğal Gaz Hattında Patlama Meydana Geldi

İsrail ve PKK’nın terör eylemlerini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri, bölge güçlerinin hedefinde… Suriye'nin doğusundaki Deyrizor’da, ABD ordusu ve terör örgütü PKK/PYD’nin konuşlandığı Koniko gaz sahası SİHA’larla vuruldu. Koniko yakınlarındaki doğal gaz boru hattında da patlama oldu.

Deyrizor’da gaz sahaları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG’nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Şam Hükümeti ve İran destekli grupların kontrolünde… SİHA operasyonun bölgedeki İran ve Suriye güçlerince yapıldığı değerlendiriliyor. ABD’nin Irak’taki üssüne de roketli saldırı düzenlendi, 1 kişi öldü. Anbar’da bulunan Ayn el-Esed hava üssüne yapılan saldırıyı, Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Pat Ryder, Irak ve Suriye'deki İHA saldırılarında son birkaç günde artış gözlendiğini söyledi. Sözcü ayrıca, 18 Ekim’de Yemen’den fırlatılan 3 füzenin, İsrail’e destek için Akdeniz’de bulunan USS Carney savaş gemisi tarafından düşürüldüğünü açıkladı. “Hedef muhtemelen İsrail’di” ifadesini kullandı. Pentagon Sözcüsü, ABD güçlerinin, Doğu Akdeniz’de kalmayı ve İsrail'e destek vermeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# suriye # koniko # abd üssü