Vatan Partisi gündeme getirdi: Dolandırılan arıcılar Meclis'te ele alındı

TAHAP tarafından dolandırılan arıcıların sorunlarını Vatan Partisi gündeme getirmiş ,TAHAP'ın önünden basın açıklaması yapmıştı. Ayrıca TAHAP mağduru arıcılar, sorunlarını Ulusal Kanal ekranlarına anlatmıştı. Vatan Partisi'nin bu gündemi mecliste yankı buldu.

Şeker vaadiyle TAHAP tarafından dolandırılan arıcılar, Vatan Partisi'nin gündeme getirmesinin ardından TBMM'de ele alındı. AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nun dolandırıcı olduğunu ifade etti. Kılıç şöyle konuştu.

- TAHAP'ın başındaki adam çok net söyleyelim, şu anda görmüş olduklarımızla, duyumlarımızla, mahkemelere siyaret eden dosyalarla Mustafa Sarıoğlu'nun dolandırıcı olduğu çok açıktır. Ben de en az sizin kadar üreticimize vermiş olduğu zarar yüzünden davanın takipçisi olacağım.

 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Türkiye'de marketlerdeki balların arı görmemiş glikoz şurubu olduğunu, hakiki bal üreticileri, marketlerdeki bu hile yüzünden üretimi bıraktığını ifade etti. Ayrıca Adıgüzel, TAHAP'ın dolandırdığı arıcıların sorunlarını meclis kürsüsünde dile getirdi. Adıgüzel şunları ifade etti:

- TAHAP denilen bir dernek üzerinden arıcıların dolandırılmasına ne demeli? TAHAP çok az sayıda üreticinin üye oldugu Mustafa Sarıoğlu tarafından kurulmuş bir dernek. Bu şahıs daha önce arıcılar birliğinde bir yıllık başkanlık yapmış ancak burada yaptığı yolsuzluk yüzünden kendi yönetimi tarafından oy birliği ile arz edilmiş bir şahıs. Bu da gelip TAHAP'ı kurup dolandırıcılık yapıyor.
# TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu # vatan partisi # arıcılar # tbmm