Morgan Stanley açıkladı: Avrupa'yı resesyon bekliyor

Avrupa'nın Rusya’yı hedef alan yaptırımları, ekonomisini çöküşe sürükledi. ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley de bunu kanıtlar nitelikte bir rapor yayımladı. Raporda, 2023 yılında Birleşik Krallık ve Avro Bölgesi'nin resesyona girme ihtimalinin yüksek olduğu öngörüldü.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar, yaptırımı uygulayan ülkeleri vurmaya devam ediyor. ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley de bunu kanıtlar nitelikte bir rapor yayımladı.

Raporda, İngiltere ve Avro Bölgesi ekonomilerinin gelecek yıl resesyona girme ihtimalinin yüksek olduğu ve ABD'nin resesyondan “kıl payı” kurtulabileceği belirtildi.

Ayrıca, ABD’de enflasyonun bu yılın dördüncü çeyreğinde zirve yapmasının ardından ABD Merkez Bankası FED'in 2023'te faiz oranlarını yüksek tutacağını da öngörüldü.

Öte yandan Çin ekonomisi için 2023'te beklenen yüzde 5’lik büyümenin, gelişmekte olan piyasalar için beklenen ortalama yüzde 3,7'lik büyüme oranını geride bırakacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Çin’de yaklaşık üç yıldır devam eden salgın kısıtlamalarının sona ermesinin, Çin ekonomisinde ve aynı zamanda diğer gelişmekte olan Asya ekonomilerinde de bir toparlanmaya yol açacağı kaydedildi.

# rusya # morgan stanley # resesyon # yaptırım # çin ekonomisi