Akkuyu'da çalışmalar hızlandı: 2023'te bitirilmesi hedefleniyor

Türkiye-Rusya ortaklığı ile yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nin Cumhuriyetin 100.yılında tamamlanması hedefleniyor. Süreçle ilgili açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva,"Tam da 2023 yılında, burada tarihi bir olay gerçekleşecek.

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu için çalışmalar hızlandı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Türkiye-Rusya ortaklığı ile yapılan santralle ilgili son gelişmelerin aktarıldığı 'Açık Kapı Günü' etkinliği düzenlendi. Çevrim içi düzenlenen etkinlikte inşaat sahası,mühendisler tarafından sanal bir turla katılımcılara gezdirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, "Cumhuriyetin 100.yılını hep birlikte onurlu bir şekilde karşılayacağız. Tam da 2023 yılında, burada tarihi bir olay gerçekleşecek. Santralimizin ilk ünitesi için sahaya taze yakıt teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

Zoteeva, yakında açık reaktöre su verme işlemine başlanacağını kaydetti. "Bu nükleer santral inşaatının çok önemli bir aşamasıdır. Basit bir ifade ile santralin ana ekipmanını bağlayan boru hatlarını kontrol edeceğiz" dedi.

Nükleer santral inşaat takvimine sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirten Zoteeva, "Türk devletine, Türk halkına karşı tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz." vurgusu yaptı.

Santralin ülkenin teknolojik gelişimine ve enerji istikrarına katkı sağlayacağını belirten Zoteeva, nükleer güç santrallerinin petrol ve gaz fiyatlarındaki dalgalanmalardan bağımsız olarak öngörülebilir elektrik tarifeleri sağlayacağını söyledi.

Mersin'in ile Türkiye'nin ve tüm Doğu Akdeniz bölgesinin önümüzdeki on yıllar boyunca istikrarlı ekonomik kalkınması güvence altına alındığını ifade etti.

# 2023 # akkuyu ngs