Bakan Bilgin açıkladı: EYT düzenlemesi ne zaman?

Emeklilikte yaşa takılanların gözü Ankara'da. Son açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, çalışmanın Aralık ayında Meclis'te olacağını düzenlemede takvimin işlemesinin ise Ocak ayını bulacağını belirtti.

Emeklilikte yaşa takılanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı düzenlemeyi son aşamaya getirdi.

"OCAK AYINA SARKMAZ"

AK Parti kaynakları emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın Ocak ayında Meclis'te olacağını aktarmıştı. Konu Bakanlar Kurulu sonrası da gündeme geldi. Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin son aşamaya geldiğini ve Aralık ayında Meclis'te olacağını söyledi:

- Bizim çalışmamız tam bitmedi, bitme aşamasına geldi ama. Meclis'te de açıkladım. Gizli bir şey yok. Çalışma bitince açıklarız. Ocak ayına sarkmaz diye ümit ediyorum. Her ay her yıl değişen rakamlar sayılar var. O sayıları biz aylar önce konuştuk. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi bir milyon yediyüz sekizyüz oldu. Her ay değişiyor. Bu rakamları sağlıklı şekilde görüp hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Gündeme gelince bize müracaat edenler var. Çalışma teknik bir çalışma. Dijital ortamda tam sayı ortaya çıktıktan sonra çalışma tamamlanacak ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis'e götürmeyi düşünüyoruz Ocak ayına kalmasın istiyoruz.

İŞ KOLU YETKİSİ SİL BAŞTAN

İşçi sınıfının örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması için de Bakanlık devrede. Bilgin, iş kolu çalışmasına ilişkin bilgiler verdi:

- İşçilerin örgütlenme sürecine ilişkin sendikalarla hep görüşüyoruz. Biz işkolu yönetmeliğini değiştiriyoruz. Bundan sonra var olan mevcut kanunda işverene daha çok inisiyatif alıp işkolunu kendi oluşturuyor. Bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış, şimdi kullanacağız. Biz sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Mevcut yasadan gelenlerle ilgili yasal çalışmamız var onu da Meclis'e götüreceğiz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # vedat bilgin # sendika # meclis