EYT kanunlaştı: SGK önerileri doldu taştı

Milyonlarca çalışanın beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayınladı. Kararın çıkmasının ardından EYT'liler Sosyal Güvenlik Kurumları önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar emeklilik için ön başvurularını yaptı maaşlar nisan ayında hesaplarda olacak.

Milyonların beklediği kanun yürürlüğe girdi, SGK önleri doldu taştı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifi Meclis'ten geçti karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kanunla birlikte 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olan vatandaşlar için yaş şartı kaldırıldı. Kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl çalışma şartı gerekecek.

SSK'lı olanlar sigorta başlangıç tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim gününü tamamlayarak emekli olabilecek.

Taşerondan kadroya geçen işçilerin emekliliği ise isteğe bağlandı. Emeklilik süresi gelince işçi aynı iş yerinde çalışmak isterse devam edebilecek.

İşte bu maddelerin yer aldığı kanunun Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası EYT'liler Sosyal Güvenlik Kurumu SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, emeklilik için ön başvurularını yaptı.

Ön başvuruların ardından aktif olarak çalışanlar içeriden olur onayının almasının ardından bu yazıyı iş yerine götürüyor. Ardından emeklilik süreci resmen başlamış oluyor. Kıdem tazminatı gibi ödemeler alınıyor...

Şartları tamamlayan kişiler nisan ayında ilk maaşlarını alacak.

Diğer yandan SGK önlerinin dolup taşmasının ardından Çalışma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Bakanlık, EYT başvurularının e-Devlet'ten de yapıldığını vatandaşlara hatırlattı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Emeklilikte yaşa takılanlar