HDP Bütçe görüşmelerinde meslek liselerini hedef aldı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bakan Mahmut Özer komisyonda vekillere sunum yaptı. Özer, okullaşma oranlarının okul öncesinden başlayarak tüm eğitim kademelerinde ilk kez yüzde 95'in üzerine çıkarıldığını söyledi.

Bütçe maratonu komisyonda devam ediyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile üniversitelerin 2023 yılı bütçe teklifleri görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, komisyon üyelerine sunum yaptı.

Bakan Özer, okullaşma oranlarının okul öncesinden başlayarak tüm eğitim kademelerinde ilk kez yüzde 95'in üzerine çıkarıldığını söyledi. Özer, “2000'li yıllarda 5 yaşında yüzde 11 olan okullaşma oranı 2022 yılında yüzde 97'ye, ilkokulda okullaşma oranı yüzde 99,63'e, ortaokulda okullaşma oranı ise yüzde 99,44'e yükseltilmiştir” dedi.

Bakan Özer, 2003 yılından bugüne kadar toplam 356 bin 438 yeni dersliğin yapımının tamamlandığı bilgisini verdi.

Bakanın sunumunun ardından milletvekilleri söz aldı. CHP Milletvekili Lale Karabıyık, partisi adına bir sunum yaptı. Karabıyık, eğitime ayrılan bütçenin yeterli olmadığını söyledi. Karabıyık, üniversiteli işsizliğe dikkat çekti.

Karabıyık, akademisyenlerin yurt dışına kaçtığını iddia etti.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit ise meslek liselerinin kapatılması gerektiğini savundu. Ara elaman yetiştirmeden kritik bir öneme sahip olan liselerin kalifiye eleman yetiştirmediğini iddia etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# milli eğitim bakanlığı # tbmm # pkk # hdp