İDO' dan küçülme bahanesiyle işten çıkarma

Türk Deniz-İş yöneticileri, İDO'nun hem kara hem deniz çalışanları olmak üzere 200'e yakın çalışanı işten çıkarmak istediğini bildirdi. Verilen bilgiler arasında işten çıkarmaların EYT’lilerden başlandığı yer aldı.

Türkiye Denizciler Sendikası'nın örgütlü olduğu İstanbul Deniz Otobüsleri şirketinde işten çıkarmaların başladığı, yıl sonuna kadar 200 çalışanın işten çıkarılacağı iddia edildi.

Aydınlık’tan Melike Güler Kadan’ın haberine göre, Deniz-İş Şehir Hatları Şube Başkanı Tuncay Yeniay, şirketin ekonomik nedenlerle küçülmeye gittiğini bu nedenle peyderpey işten çıkarmaların başladığını söyledi.

 EYT YASALAŞMADAN İŞTEN ÇIKARTMAYA BAŞLADILAR

İşten çıkarılması planlanan çalışanların özellikle emeklilikte yaşa takılanlardan (EYT) seçildiğini belirten Başkan Yeniay, görüşmelerin sürdüğünü söyledi:

- EYT ile ilgili düzenleme yasalaşmadan, henüz hiçbir detayı dahi belli olmadan yılbaşından önce bu arkadaşları işten çıkarmak istiyorlar. Yılbaşı sonrasında kıdem tazminatına gelecek zammı çalışana ödememek için yılbaşı öncesinde EYT’li çalışanları işten çıkarma hamlesi yapıyorlar. Ona karşı mücadele ettik ama kararlarından vazgeçmeyeceklerini söylediler. Kara çalışanlarını dün ve bugün çıkarmaya başladılar.

 Şehir Hatları Şubesi İdari Sekreteri Kerem Kan da sosyal medyadan “İDO işimi geri ver” etiketiyle yaptığı açıklama yaptı.

Kan, “ özelleştirme sonrasında ihale şartnamesinde yapılma zorunluluğu olan seferler zarar ediyor gerekçesi ile sonlandırıldı. Para kazanan hatlar haricinde tüm hatlar kapatıldı, gemiler bağlandı, bazıları satıldı, bu sürede personelin yarıdan fazlası işten çıkartıldı.” Dedi.

# istanbul deniz otobüsü # eyt # İstanbul Deniz Otobüsleri