MEDAŞ mağduru üreticiler çözüm bekliyor: Çiftçinin tarlasına el koydular!

Niğde'de tarımsal sulama amaçlı kullandıkları elektrik borçlarından dolayı tarlalarına el konulan üreticiler isyan etti. Orhanlı beldesi ve çevresinde, tarlaları icra yoluyla satışa çıkarılan üreticiler dertlerine çözüm arıyor.

Niğde’de, elektrik borçlarını ödeyemeyen üreticilerin tarlalarına MEDAŞ tarafından icra takibi başlatıldı.

Üretim yaptıkları binlerce dönüm araziye icra yoluyla el konulan çiftçiler, duruma isyan etti.

Genel olarak patates üretimi yapan çiftçiler, kazandıkları gelirin giderlerine yetmediğini, elektrik borçlarının yıllar içinde katlanarak çoğaldığını belirtti.

Üreticiler, bazı dönemlerde, tarlalarda elde ettikleri ürünün, sadece elektrik borçlarını bile ödemeye yetmediğinden yakındı. Defalarca kez a vaadinde bulunan Hükümetin ise, bu konuda hiçbir adımm atmadığını ifade etti.

El konulan arazilerinin başka bölgelerden gelenler tarafından satın alındığını aktaran çiftçiler, tarlalarında üretim yapamadıkları için, borçlarını da ödeyecek durumlarının olmadığını vurguladı.

Üreticiler, yıllardır birikmiş elektrik borçlarının faizlerinin silinerek, taksitlendirilmesini talep ediyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, tarımal sulamada üreticilerin yaşadğı elektrik borcu sorununu bir çok kez gündeme getirmişti. Özel şirketlerin devletten aldığı elektriği aşırı kârla sattığına dikkat çeken Perinçek, elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirtmişti.

# Niğde # elektrik borcu # Niğde # medaş # çiftçi