ABD Türkiye’ye yaptırım tehditlerine bir yenisini ekleyecek

ABD’den Türkiye’ye "Yaptırımlara Uyun" ziyaretlerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. ABD Maliye Bakanlığı’ndan Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, nümüzdeki hafta Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’ın da bulunduğu ülkeleri ziyaret edecek.

ABD, Türk iş dünyasına karşı Rusya'ya yaptırım tehditlerini sürdürüyor.

ABD Maliye Bakanlığı’ndan Terörizm ve Finansal İstihbarat’tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, önümüzdeki hafta Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’ın da bulunduğu ülkeleri ziyaret edecek. Ziyaretin konusu Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyulması ve İran yaptırımları olacak.

Nelson'ın 2-3 Şubat tarihlerinde Türkiye’de olacağı, Önce Ankara ardından da İstanbul’da temaslarda bulunacağı belirtiliyor.

Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye ziyareti sırasında Nelson’ın özellikle banka ve finans kurumlarını Rus şirket ve vatandaşlarının para transferleri ve Rus ordusunun kullanması muhtemel olası teknoloji transferi konularında uyarılarda bulunacağını belirtti.

Nelson’ın benzer şekilde Birleşik Arap Emirlikleri’ni de İran’a karşı yaptırımlar konusunda uyaracağı belirtiliyor.

ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz yıl da Türk iş dünyasını tehdit etmişti. Önce TÜSİAD' bir mektup göndermiş, ardından Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde toplantılar düzenlemişti. Bu toplantıda Rusya ile ticaret yapan Türk iş insanlarına yaptırım tehdidini sürdürmüş, İran'a yönelik ambargolar hatırlatılmıştı.

# abd # rusya # yaptırım