Nebati: ''Tüm vergi kaçakçılığı girişimleriyle mücadele edeceğiz''

Vergi kaçakçılığıyla ilgili 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenlendiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Nebati, ilgililer hakkında 12 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önerdiklerini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, vergi kaçakçılığıyla mücadelesi sürüyor.

Yapılan incelemeler sonucunda 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenlendi, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından vergi kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin açıklama yaptı:

- Bakanlığımızca Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL’yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldık, ilgililer hakkında 12 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önerdik. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz.
# Hazine ve Maliye BakanlığI # nureddin nebati # vergi kaçakçılığı