TESK'ten perakende yasası talebi: ''Haksız rekabet önlenmeli''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için taleplerini açıkladı.

Küçük esnaf destek bekliyor.

“PERAKENDE YASASI GÜNCELLENMELİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açıklama yaptı. Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanmasını ve esnafın korunmasını istedi. Konfederasyon Başkanı bunun için Perakende Yasası’nda değişiklik yapılması gerektiğini belirtti:

- Zincir marketlerde cep telefonu, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri gibi yüksek meblağlı ve garanti kapsamına alınması gereken ürünlerin bile satışı var. Bu ürünlerin bakımı, servisi olup olmadığı, yabancı menşeli olup olmadığı kontrol edilmiyor. Bu tarz durumlarda zincir marketler konunun muhatabı olamadığı gibi sorunun çözümü noktasında da işlevsiz kalıyor. Sattığı ürüne sahip çıkamayanlar o ürünü satmamalı. Hem tüketicinin mağdur olmaması hem de piyasanın dengesinin korunması için Perakende Yasası’nda yapılacak değişiklikle zincir marketler yalnızca gıda ürünlerini satabilmeli.

 “KÜÇÜK ESNAFIN DESTEKLENMESİ LAZIM”

 Palandöken, küçük esnafın desteklenmesini talep etti:

- Fiyat istikrarının sağlanabilmesi için haksız rekabetin önlenerek piyasadaki aktör sayısının artması lazım. Ancak bunun tam karşıtı olarak on binlerce mağazası olan büyük işletmelerle esnafımızın mücadelesi sürüyor. Sattıkları ürün bazında 70-80 sektörü ilgilendiren haksız rekabet yüzünden büyüklerin lehine, küçüklerin aleyhine işleyen bir süreç var. Esnafımız ile tüketicilerin korunması ve istihdamın farklı hale gelebilmesi için küçük işletmelerin desteklenmesi lazım.
# Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu # bendevi palandöken # esnaf