"Türkiye enerjide koridor durumunda"

Türkiye'nin enerjide üstleneceği kritik rol Arap basınının da gündeminde. Türkiye komşularıyla iş birliklerini geliştirmeye hazır. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Arab News'e konuştu.

Türkiye'nin enerjide üstleneceği kritik rol Arap basınının da gündeminde. Türkiye komşularıyla iş birliklerini geliştirmeye hazır. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Arab News'e konuştu. Nebati, Türkiye'nin, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerle enerji üssü olma yolunda daha fazla iş birliği yapmak istediğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Arab News'e önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin, coğrafi konumu itibarıyla Rusya, İran ve Suudi Arabistan'dan gelecek enerji için koridor durumunda olduğunu belirten Nebati, "Her türlü doğal gaz ve petrol daha ucuz ve güvenli şekilde taşınabilir." ifadesini kullandı.

Bakan Nebati Türkiye'nin, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerle enerji üssü olma yolunda daha fazla iş birliği yapmak istediğini de dile getirdi:

- Avrupa'ya baktığımızda Rus gazına bağımlılar ve kışı büyük bir stres altında geçirecekler. Yeni adımlar atılması ve yeni yapılanmaya gidilmesi artık zorunludur. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bir merkez olacak Türkiye'nin, İran ve Rus gazını Avrupa'ya dağıtması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Bu, bölgede barışın gerçekleşmesine katkı sağlayacak, enerji nakli için güvenli bir ortam oluşturacaktır.

Nebati, Türkiye'nin doğal gaz üretim stratejisine sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli bir doğal gaz rezervi bulduğunu ve gelecek yıl içinde bu gazı kullanmaya başlayacağını anımsattı.

# bakan nebati # enerji bakanlığı # türkiye # rusya # enerji