TÜPRAŞ'a 1135 kâr yetmedi: İşçiye 9,6'yı reva gördü

TÜPRAŞ’ta işçiler yüzde 50 ek zam talep etti. 2022 yılında yüzde bin 135 kâr elde eden Koç Holding bünyesindeki işveren ise işçiye yüzde 9.6 oranında ek zam yaptı. Gerekçe olarak ek zammın grup şirketlerini etkileyeceği gösterildi.

Türkiye’de 137 milyar lira ile satış rekoru kıran Tüpraş geçen yıl kârına kâr kattı. Fakat Koç Holding bünyesindeki işletme bu kazancı işçisiyle paylaşmadı. Emekçiler enflasyon karşısında eriyen maaşlarını korumak için yüzde 50 zam istedi. 2022 yılında yüzde bin 135 kâr elde eden şirket işçiye yüzde 9.6 zammı reva gördü.

Türkiye'nin sanayi devi Tüpraş’ta işçiler maaşlarının aynı iş kolundaki çalışanlarla, aynı olmasını istedi. Fakat işçinin beklentisi karşılanmadı.

Koç Holding bünyesinde bulunan işletme yöneticileri ile Petrol-İş Sendikası ek zam görüşmeleri tamamlandı. Sendika işverenden temmuz ayında yeni bir ek zam yapılması için söz aldı. Ek zam oranı temmuz ayı ekonomik verilerine bakılarak hesaplanacak.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre TÜPRAŞ’ın rekor kâr elde etmesine rağmen düşük oranlarda ek zam yapmasında Koç Holding bünyesindeki diğer şirketleri de etkileyecek olması gösteriliyor. Zammın düşük tutulmasının diğer gerekçe ise 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler... İşverenin seçimin getirdiği belirsizlikler nedeniyle temkinli adım attığı belirtiliyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# tüpraş # koç holding # petrol iş