Borda ihracat hedefi 20 milyar dolar: Dünya üzerinde en kalitelisi Türkiye’de

Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer, 5 yıl içinde bor madeni ihracatının 20 milyar dolar seviyesine çıkacağını söyledi. Keleşer, “Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin borusu ötecek” dedi.

Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde Türkiye’nin dünya rezervinin yüzde 73’üne sahip olduğu bor madeni ile ilgili bilgi verildi. ‘Türkiye Yüzyılında Küreselleşen Madencilik’ oturumu Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, bor madeninin dünya üzerinde en kalitelisinin Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Bor madeninin yüzde 51'i cam sektöründe, yüzde 17'si tarımda, yüzde 14'ü ise seramik alanında kullanılıyor. Ayrıca Türkiye, 1 milyar 300 milyon dolar seviyesinde bor ihracatı yapıyor. Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer, rakamların 5 yıl içinde değişeceğini belirtti. Keleşer, Borda iyi şeyler oluyor daha iyisi de olacak. Şu anda 1,3 milyar dolar bandında olan bor ihracatının 5 yıl sonra 20 milyar dolara kadar çıktığını göreceksiniz” dedi.

“İnovasyon konusunu bor madenine öncelik verdiklerini vurgulayan Keleşer, “Türkiye’nin Yüzyılı’nda Türkiye’nin borusu ötecek” ifadelerini kullandı. Bor madeninden uç ürün üreterek katma değer oluşturmayı başardıklarını belirten Keleşer, “Vallahi de billahi de başardık. Daha büyüğünü de yapacağız. Aspilsan’ın ürettiği powerbankta bile bor kullanıldı” dedi.

# Türkiye Yüzyılı # eti maden