Yol-İş'ten taşeron sisteminin kaldırılması çağrısı

Yol-İş Sendikası, 12’nci Genel Kurultayı’nı Ankara’da yaptı. Sendika Genel Başkanı Ramazan Ağar konuşmasında neoliberal politikaları ve sonuçlarını eleştirdi. Taşeron sisteminin kaldırılmasını da istedi.

Yol-İş Sendikası, 12’nci Genel Kurultayı’nı Ankara’da yaptı. Sendika Genel Başkanı Ramazan Ağar konuşmasında neoliberal politikaları ve sonuçlarını eleştirdi:

- Geldiğimiz noktada neoliberal politikaların, krizlerin ve kamplaşmaların etkisiyle küresel ekonomik büyüme yavaşlamış, eşitsizlik ve yoksulluk artmış, istihdam azalmış, işçi haklarını geriye götürmeye yönelik girişimler yoğunlaşmıştır. İşte bundandır ki dünyada işsizlik ve yoksullukla birlikte sosyal huzursuzluklar başlamıştır.

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ağar, taşeron sisteminin kaldırılmasını istedi:

- Kanuna aykırı ihalelerle taşeron aracılığıyla işçi çalıştırılmaya devam etmektedir. Karayollarında, köylere hizmet götürme birliklerinde, il özel idarelerinde ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan ancak kapsam dışı bırakılan taşeron işçilerin kadroya alınması için büyük çaba gösteriyoruz.

Kurultayda konuşan Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay da taşeron vurgusu yaptı:

- Aynı aracın içinde işçilerden biri yemek yiyor, diğeri yiyemiyor. Bu adil mi, burada barış, huzur olur mu? Taşeronlara zaten para veriliyor, o parayı kendi işçinize verin, devletin çatısı altında olsun.
# ergün atalay # sendika # türk-iş genel başkanı ergün atalay # neoliberal politikalar # taşeron sistemi