AK Parti'den Abdullah Gül iddiası

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Millet İttifakı’nın adayı olacağı iddiaları, Ak Parti içinde de konuşuluyor. Gül’ün adaylık çalışmalarının bilgisinin kendilerine de geldiğini ifade eden Ak Partililer, “Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek” dedi.

6’lı masada Cumhurbaşkanı adayı karmaşası sürüyor. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiaları AK Parti içinde de konuşuluyor.

Aydınlık gazetesine konuşan üst düzey AK Partili yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının altılı masada kabul görmesinin zor olduğunu belirtti. Kurmaylar, Gül’ün adaylık çalışmalarının bilgisinin kendilerine de geldiğini ifade etti.

AK Partililer, “Gül adaylığı zorluyor. Seçilmesi imkansız. Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek” ifadelerini kullandı. Ak Parti kurmayları Gül’ün ya da Kılıçdaroğlu’nun adaylığının işlerine geleceğini de belirtti.

Geçen haftalarda Abdullah Gül’ün İyi Partili bir vekille uzun görüşmeler yaptığı ortaya çıkarmıştı. Gül’ün görüşmelerde “Kılıçdaroğlu çok kararlı görünüyor. Adaylıktan vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday çıkarması” dediği öğrenilmişti. Aydınlık gazetesine göre Gül, “Ben Ali Babacan’ı ikna ederim. Temel Bey’le de görüşürüm. Siz de Ahmet Bey’i ikna edin” şeklinde konuşarak kendi adaylığının da tartışılmasını istemişti.

# abdullah gül # millet ittifakı # altılı masa # ak parti