Erdoğan'dan emniyeti hedef alan CHP'ye tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, polis teşkilatını uyuşturucu ile hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Siz siyasi açığınızı ne ile kapatacaksınız?" sorusunu yöneltti. Cumhurbaşkanının gündeminde tahıl koridoru da vardı.

Önce Türk ordusunun ardından Türk polis teşkilatının hedef alınmasına tepki büyüdü. Konu AK Parti grup toplantısında da gündeme geldi:

- 15 Temmuz'dan bu yana PKK terör örgütünün en önemli gelir kaynağı olan uyuşturucu ticaretindeki elini kolunu kıran operasyonları biz gerçekleştirdik. 362 milyon kök kenevir ele geçirilerek örgüte 287 milyar liralık darbe vuruldu. Sanırım bu uyuşturucu hezeyanının sebebi daha iyi anlaşılmıştır.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin polis teşkilatını hedef almasının asıl amacını anlattı. Erdoğan, "Kendi siyaset açığını uyuşturucu ile kapatmak istediği de kesindir" dedi:

- Bu tür akıl dışı iftiralar 15 Temmuz'dan sonra yoğunlaşmıştır. Yeni yapısıyla emniyet ve jandarma teşkilatımız uyuşturucu ile mücadelede de tarihi başarılara imza atmaktadır. Akıl sahibi olan tüm muhalefet gruplarına sesleniyorum birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucu ile kapatmak istediği de kesindir.

 Cumhurbaşkanı, Rusya'nın tahıl koridorundaki sevkiyata anlaşmaya yeniden "evet" dediğini de grup toplantısında duyurdu:

- Şimdi yeni bir müjde de şu; sayın Putin'le yaptığımız görüşme üzerine bugün de sayın Zelenski ile görüşeceğim. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Milli Savunma Bakanımız Akar'ı arayarak bugün 12:00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden olduğu gibi devam edeceğini belirtti.

 Diğer yandan AK Parti'nin başörtüsü için Anayasal düzenleme teklif taslağında çalışma sona erdi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, teklifin siyasi partilere de sunulacağını gerekirse referanduma da gidilebileceğini söyledi:

- MHP ile yetkilisi arkadaşımızla arkadaşlarımız görüşmelerini yapacaklar. Bugün tamamlanacak görüşmelerin akabinde teklifimize nihai halini verip Meclis'e sunacağız. Bu mutabakat olmazsa halk oylaması dahil diğer adımları da atmaya da biz AK Parti olarak hazırız.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# ak parti # tayyip erdoğan # Türk Polis Teşkilatı