Erdoğan'dan kritik ŞİÖ temasları

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi Özbekistan'ın ev sahipliğinde devam ediyor. Zirveye ilk kez katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan akşam yemeğinde liderlerle bir araya geldi. Liderlerin samimi sohbet dikkat çekti. Sonrasında çekilen aile fotoğrafında Erdoğan da yer aldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de bir araya gelen Erdoğan Rus Lider Putin ile de görüşecek.

Erdoğan'dan kritik ŞİÖ temasları

Özbekistan'da yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi liderlerin görüşmesine ev sahipliği yapıyor.

Zirveye ilk kez katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan akşam yemeğinde liderlerle bir araya geldi.

Gayrıresmi akşam yemeğinde bir araya gelen liderlerin samimi pozları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etti.

Liderler sonrasında aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şanhay İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ndeki aile fotoğrafında yer aldı.

Zirveye katılan ülkelerin devlet başkanlarıyla ağaç dikme törenine de katılan Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayak üstü sohbet etti.

Erdoğan liderler temasları kapsamında dün akşam Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bu sabah da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. 2 liderin Özbekistan Devlet Başkanı Yazlık Sarayı'ndaki basına kapalı görüşmesi yarım saat sürdü.

Erdoğan'ın bugünkü görüşme programında Rus lider Vladimir Putin de var.

Türkiye'nin örgütte "Diyalog Ortağı" statüsü elde ettiği 2012'den bu yana zirve toplantılarına "Cumhurbaşkanı" düzeyinde ilk katılım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün zirve oturumunda liderlere hitap etmesi planlanıyor.

# türkiye # erdoğan # Putin # çin # cumhurbaşkanı # İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # Özbekistan # Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev # Şanghay İşbirliği Örgütü # Şanghay # Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi # Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko # Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman # Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi