Siyasette ilk 4 madde tartışması

Değiştirilmesi teklif bile edilemez olan ilk 4 madde tartışması büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017'deki sözlerini hatırlattı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu kaydı bulunan videosunu inkar etti. Kendisinin değil Ak Parti'nin ileri gelenlerinin ilk 4 maddenin değiştirilmesini istediğini iddia etti.

Siyasette ilk 4 madde tartışması

2017 yılında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan Anayasa'nın ilk dört maddesi hakkında 2. ve 3. maddelerinin değiştirilebileceğini önermişti. Şimdi isesarf ettiği bu sözleri yalanlıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında ilk dört madde tartışması başladı.

Erdoğan ilk 4 maddeyle ilgili grup toplantısında konuşarak Kılıçdaroğlu için: ''PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor." dedi. Kılıçdaroğlu'nun 2017 yılında 2 ve 3. maddelerin değiştirilmesine "Tabii" dediği videosunu izletti.

Kılıçdaroğlu, Anayasanın ilk 4 maddesine yönelik sözlerini inkar ederek, tartışmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

- AK Parti’nin ileri gelenleri Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!

2017 yılında İMC TV yayınında konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 2. ve 3. maddelerinin değiştirilmesini istiyor musunuz sorusuna '' Anayasayı değiştirelim'' demişti. İlk üç maddesinin değişmesi hakkında gelen soruya ise ''Tabi'' yanıtını vermişti.

# chp # erdoğan # pkk # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # anayasa # cumhurbaşkanı erdoğan # anayasa maddeleri