SONAR'ın anketinde CHP liderine şok!

Kılıçdaroğlu’nun parti siyasetinin merkezine koyduğu “Açılım”ı destekleme çizgisi seçmenden destek bulamadı. SONAR’ın anketinden çıkan sonuç: Batıya doğru gidildikçe Kılıçdaroğlu’na destek hızla düşüyor

SONAR'ın anketinde CHP liderine şok!

CHP Kurultayı'ndan fotoğraflar

Kılıçdaroğlu’nun parti siyasetinin merkezine koyduğu “Açılım”ı destekleme çizgisi seçmenden destek bulamadı. SONAR’ın anketinden çıkan sonuç: Batıya doğru gidildikçe Kılıçdaroğlu’na destek hızla düşüyor

SONAR’ın CHP seçmeni üzerinde yaptığı araştırmada CHP seçmeninin Kılıçdaroğlu yönetiminin izlediği politikalara karşı olduğu belirlendi. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, CHP seçmeninin izlenen politikalara karşı çıktığını, “açılım”a verilen desteğin Batı illerinde tepkiyle karşılandığını bildirdi.

SONAR araştırma şirketi CHP’li seçmenlerin, 6-7 Eylül tarihlerinde yapılacak kurultaya bakış açılarını saptamak amacı ile bir araştırma yaptı. Son iki seçimde CHP’ye oy veren seçmenlerle yüz yüze anket yöntemi uygulanarak yapılan araştırma nüfusu en yüksek 15 ilde gerçekleşti. Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Trabzon illerinde yapılan çalışma toplam 10 bin 500 kişi ile görüşerek yapıldı.

‘AÇILIM’A DESTEK TERS TEPTİ

Yapılan araştırmada Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin AKP-PKK “açılım”ına destek vermesinin, HDP’ye yakın bir politika izlemesinin ters teptiği görüldü. CHP’lilere, “Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu, Muharrem İnce’nin mi Genel Başkan olmasını istersiniz” sorusu soruldu. Bu soruya verilen yanıtlarda Kılıçdaroğlu sadece, “Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Mersin Şanlıurfa” illerinde önde göründü. Diğer 9 ilde (Antalya, Ankara, Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Trabzon) ise CHP seçmeni Kılıçdaroğlu’na destek vermedi.

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı anketle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, yaptıkları anketin Türkiye hakkında bir fikir verebileceğini bildirdi. Bayrakçı, “Yaptığımız ankette ortaya çıkan manzara çok açık. Doğu ve Güneydoğu illerinde Kılıçdaroğlu var. Ama batı’ya gittikçe Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP’li seçmen sayısı hızla düşüyor. CHP tabanı Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laik. Bu konu net. CHP seçmeni tavrını da buna göre belirliyor. Kılıçdaroğlu’nun “açılım”, “HDP’ye yaklaşma”, “laik olmayanlarla birlikte olma”, ... politikalarının ters teptiği ortada. Kurultayda beklediğinin çok altında oy alabilir” dedi.

Aydınlık/Haber Merkezi

# kemal kılıçdaroğlu # CHP LİDERİ # sonar # anket