Kılıçdaroğlu’nun yeni oyunu: Occupy CHP

Kendilerine “Occupy CHP” adını veren bir grup genç, CHP Genel Merkezini işgal için gelmişler. CHP’yi gençleştireceklermiş. Kılıçdarpğlu ve diğer görevlilerce çok iyi karşılanmışlar. Bu girişimin işgal olmayıp, “danışıklı dövüş” olduğu çok açık değil mi?

Kılıçdaroğlu’nun yeni oyunu: Occupy CHP

Kılıçdaroğlu’nun göreve gelir gelmez başlattığı gizli işgali açık işgale dönüştürmek istediği anlaşılıyor. Danışıklı dövüş, YCHP liderinin üst üste gelen seçim yenilgilerini örtme çabası olarak da yorumlanabilir.

Genel Başkanlık görevine “CHP’de korku imparatorluğunu yıktık” diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, kısa sürede, CHP’lileri tasfiye etti; cins CHP ve TC karşıtlarından oluşan kendi kadrosunu oluşturdu. Büyük ölçüde başkalaştırdığı CHP’yi topluma yeni CHP olarak takdim etti. Parti kurmay heyetine taşıdığı cins gericiler öncülüğünde CHP yenileştiriyordu.

İlk aşamada gerçekleştirdiği CHP’yi köklerinden koparma ve yörüngesinden saptırma hareketini yeterli bulmamış olmalı ki “CHP’yi işgal et” hareketine gereksinim duydu.

Kılıçdaroğlu ve devşirmeleri, Tayyip ile CHP’nin geçmişini karalama yarışına girdi. Başbakan, Dersim katliamı için devlet adına özür dileyince, Kılıçdaroğlu, “Özür dilemek yetmez tazminat da ödenmeli” diyerek öne geçti.

Dersim travmasının bilinçaltının derinliklerine kök saldığı anlaşılan YCHP Lideri, CHP’nin geçmişini kötülemeyi, ”Nazım Hikmeti CHP hapse attı, Sabahatttin Ali’yi CHP öldürttü” deme noktasına vardırdı. Bir konuşmasında, AKP ile mücadele ederken kendisini 1940’lı yılların CHP’si ile mücadele ediyormuş gibi hissettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin geçmişine yönelik kötülemeleri saymakla bitmez; özetle, başında bulunduğu partinin geçmişini karalamayı alışkanlık haline getiren ilk siyasi parti genel başkanı olarak tarihe geçti.

Halk oylaması öncesinde, bağımsız yargının önemini vurgulayacağı yerde, Başbakanla “türbana özgürlük yarışı”na girdi. Laiklik can çekişirken laikliğin tehlikede olmadığını söyleyerek AKP’yi, siyasi davalarda Gülen müridi savcı ve yargıçlar, hukuk adına hukuku açıkça çiğnerken “ Cemaatin yargıyı etkilediğini söyleyemeyiz” diyerek Cemaati akladı.

Dini siyasete alet etme yarışında Erdoğan’a fark attı; ama oyunu arttıramadı. Seçmen suretine değil aslına oy vermeyi tercih etti

Türbanın Meclis’e girmesi sürecine yaptığı katkılardan dolayı Çankaya’daki AKP’linin takdirini kazandı, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu Meclis’ten demokrasi çıkmayacağını bile bile, özerklik üzerinden bölünmeye kapı aralamayı amaçlayan yeni anayasa için masaya önkoşulsuz oturdu.

AKP’nin gerçekleştirdiği acımasız sivil darbeye gözlerini kapattı; 27 Mayısın ve 28 Şubatın darbe olduğunu yineledi durdu.

İmralı görüşmeleri öncesinde, iktidara açık çek vererek üniter devleti gözden çıkardığını belli etti.

Özetle, göreve başladığı günden bugüne, CHP genel başkanı olarak davranacağı yerde, BOP eşbaşkan yardımcısı gibi davrandı.

Batının Libya ve Suriye saldırılarına destek verdi.

YCHP liderinin kuvay-ı milliyetçiliği ve bağımsızlıkçılığı “kurultay kürsüsü” ile sınırlı kaldı. Cumhuriyetin temel değerlerinden hiçbirini kurultay kürsüsü dışında hiçbir yerde savunmadı.

Occupy CHP tertibi adından da anlaşılabileceği gibi, Atlantik ötesinde kurgulanan bir tertiptir. Baş oyuncu, Kılıçdaroğlu’nun has adamı Starfor’un TR 705 kodlu elemanıdır.

Amaç, CHP’yi tarihi köklerinden tümüyle koparmak ve emperyalizmin dümen suyuna sokmaktır.

Necati Cebe

Eski CHP Balıkesir Milletvekili

# kemal kılıçdaroğlu # chp # Balıkesir # oyun