CHP liderine karşı İmamoğlu'ndan adaylık sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne set çektiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali geldi. Kayseri'de bir esnafın "Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" sorusuna İmamoğlu, "Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek." yanıtını verdi.

CHP liderine karşı İmamoğlu'ndan adaylık sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapıyı kapattığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı geldi.

CHP lideri İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının adaylığına sıcak bakmıyor görevlerinin başında kalmalarını istiyordu. Hatta Kılıçdaroğlu, önceki gün "ittifak kabul ederse onur duyarım" diyerek adaylık çıkışı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışından sonra İBB Başkanı zaman zaman yaptığı il dışı gezileri için Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'ye gitti. Aday gibi ziyaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sinyal verdi. İttifaktaki adaylık krizine bir yenisi daha eklendi.

İmamoğlu'na "Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor musunuz" diye soruldu. O da Kılıçdaroğlu'nun karşı açıklamalarına rağmen adaylık için açık kapı bıraktı:

- Böyle büyük meseleleri halk tartışır, tartıştırır, sonra gelir o işin yetkili kurumları, kurulları tartışır. Şu anda bir ittifak heyeti var, tartışacak, vatandaşı dinleyecek ve doğru bir karar verecek.

Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanları görevini yapsın" sözlerinden sonra İmamoğlu'nun bu çıkışı dikkat çekti.

# ibb # chp # abdullah gül # kemal kılıçdaroğlu # kayseri # cumhurbaşkanlığı # ittifak